Välj din ort
← Tillbaka

Förnyat och utökat samarbete med Folksam


Inspira har samarbetat med Folksam sedan 2015. Under våren har parterna tecknat ett nytt utökat avtal avseende Folksams huvudkontor i Stockholm. Uppdraget omfattar en helhetslösning avseende arbetsplatstjänster som lokalvård, underhållstjänster, växtservice, hygienmaterial och återvinning av pappershanddukar.
– Vårt samarbete med Folksam kännetecknas av innovation och partnerskap. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans och bidra till en hållbar arbetsplatsupplevelse för Folksams medarbetare, säger Per Karlsson vd på Inspira

På Folksams välkända huvudkontor på Södermalm i Stockholm arbetar cirka 2 500 personer och kontorsytan är dryga 40 000 kvadratmeter. Inspiras helhetslösning för arbetsplatstjänster har successivt utvecklats och speglar Folksams höga krav på hållbarhet och ständig förnyelse efter verksamhetens aktuella behov. Folksams målsättning är att alla medarbetare ska verka i en trygg, hälsosam och hållbar arbetsmiljö. Inspiras dotterföretag Servicecompagniet har lokalvårdsuppdraget för Folksams övriga kontor i landet. Detta medför en enhetlig service- och kvalitetsnivå med gemensam uppföljning och utveckling av arbetsplatstjänsterna i hela landet.

– Folksam har sedan 60-talet prioriterat miljö- och hållbarhetsfrågor och det har varit avgörande för oss när vi väljer leverantör av arbetsplatstjänster. Vi har stort förtroende för Inspira och Servicecompagniet. De håller hög kvalitet i utförandet av tjänsterna och tar initiativ till nya innovativa och hållbara lösningar, säger Elisabeth Krajewski Larsson chef Intern service på Folksam.

Från vänster: Jovana Stanojevic, gruppledare – Yusuf Tuncer, arbetsledare – Mari Tuveson, affärsområdeschef – Gorica Radovanovic, städare.

KVALITET, INNOVATION OCH HÅLLBARHET ÄR GRUNDEN FÖR SAMARBETET
Moderna städmetoder med kemikaliefri rengöring samt införande av system för återvinning av pappershanddukar har medfört positiva effekter för verksamhetens miljöpåverkan.  Återvinningen av cirka 12 ton pappershanddukar per år på Folksams huvudkontor i Stockholm beräknas minska koldioxidavtrycket med minst 40 procent. I det nya avtalet kommer parterna fortsätta samverka för att skapa fler hållbara och effektiva lösningar.

– Folksam är ett företag som ständigt strävar efter att utveckla sitt hållbarhetsarbete vilket inspirerar oss som samarbetspartner. Vi får möjlighet att testa nya städtekniska lösningar i en verksamhet där det ställs höga krav på kvalitet och miljö i alla led. Det bidrar till utvecklingen av uppdraget och hela vår verksamhet, säger Per Karlsson VD på Inspira.

ÄR DU INTRESSERAD AV MER INFORMATION?
Per Karlsson vd – per.karlsson@inspira.se
Joakim Markovits styrelseordförande – joakim.markovits@inspira.se


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss