Välj din ort
← Tillbaka

Hållbarhet och innovation i fokus när ICA Flygfyren väljer Inspira

 

Inspira och ICA Flygfyren i Norrtälje har ett över tio år långt samarbete. Nu får Inspiras lokala team med Taru Holmberg i spetsen förnyat förtroende. Avgörande för det nya avtalet har varit nytänkande, hållbarhetsfokus och lokal närvaro. Inspira har med sitt starka team och ansvariga på plats utvecklat ett skräddarsytt koncept med fokus på innovation, miljö och hygien.  Lösningen omfattar både ny robotteknik och kemikaliefri städning.

Björn Jönsson, affärsområdeschef Inspira

–Vår ambition är att vara det mest hållbara alternativet samtidigt som vi fokuserar på förnyelse och innovation. Vi strävar alltid efter att utveckla och erbjuda våra kunder de mest optimala och miljövänliga lösningarna. Det är inspirerande med kunder som ICA Flygfyren som likt oss på Inspira prioriterar och väljer hållbara lösningar. Det leder till spännande och produktiva samarbeten när vi sporrar varandra att våga testa ny teknik och ligga i framkant, säger Björn Jönsson, affärsområdeschef på Inspira.

Erbjuder banbrytande teknik
Inspira är banbrytare och erbjuder en innovativ städrobot med ny teknik som effektiviserar och bidrar till smartare arbetssätt. ICA Flygfyren är först ut att testa konceptet med städroboten Nilfisk Liberty A50. Städroboten som sköter daglig städning av golv har en programvara och kamera som gör att den kan upptäcka och automatiskt manövrera runt hinder. Det här gör städroboten säker och effektiv att användas i både öppna och trånga miljöer.

Minimera risk för smittspridning
Kraven på hygien och rengöring ökar i vårt samhälle vilket ställer allt högre krav på städmetoder och städpersonalens agerande. Inspiras nya lösning till ICA Flygfyren omfattar en uppdaterad och genomarbetad arbetsinstruktion för städningen med fokus på att minimera risken för smittspridning. Det görs bland annat genom utökad rengöring och desinfektion av butikens kontaktytor. För minsta miljöpåverkan använder Inspira Tersano ozonvatten som desinficerar utan farliga kemikalier vilket gör det skonsamt mot både människor och miljö. Desinfektionen sker bland annat med ergonomiska städvagnar med sprayfunktion för att lägga ut det miljövänliga ozonvattnet. Detta minskar den fysiska arbetsbelastningen och effektiviserar arbetet.

Hållbarhet i alla led
ICA Flygfyren är beläget i Norrtälje och har en total yta om cirka 12 000 kvm. Butiken strävar efter att erbjuda produkter från närområdets matproducenter med korta transportsträckor och småskalig tillverkning. Dagens och morgondagens konsumenter ställer och kommer att ställa krav på en hållbar leverantörskedja i alla led – den efterfrågan vill ICA Flygfyren möta.

Magnus Aronsson, vd ICA Flygfyren

– Vi har länge fokuserat på att ställa om hela vår verksamhet till att vara hållbar. Hållbarhet kan inte ses som enskilda delar utan vi behöver se det som en helhet. När det var dags att omförhandla avtal för städtjänster var det en självklarhet att se över hur vi kunde utveckla dessa tjänster till att bli ännu mer miljövänliga och hållbara. Vi är också nyfikna på ny teknik och blev imponerade av den innovativa lösning som Inspira presenterade. Det känns mycket bra att vi tillsammans utvecklat vårt mångåriga samarbete till att bli ännu mer effektivt och hållbart, säger Magnus Aronsson vd ICA Flygfyren.

 

Medverkande på bilden överst: Magnus Aronsson, vd på ICA Flygfyren och Nina Sterner, gruppledare på Inspira.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA:
Charlotte Klärre, hållbarhetschef, charlotte.klarre@inspira.se 08-505 53 723
Per Karlsson vd, per.karlsson@inspira.se 08-505 53 704

 


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss