Välj din ort
← Tillbaka

Inspira blir en del av Coor

Joakim Markovits, Inspiras vd tillsammans med Magnus Wikström Vd på Coor Sverige


Inspira har tecknat avtal med Coor om försäljning av samtliga aktier i Inspira AB inklusive dotterföretaget Middlepoint AB. Förvärvet ger Coor ökad geografisk täckning i mellersta Sverige och öppnar för väsentliga synergieffekter. Inspiras och Middlepoints kunder får genom denna affär tillgång till Coors breda tjänsteutbud och innovationskraft och för bolagens medarbetare medför det ökade utvecklingsmöjligheter. 

– Förvärvet av Inspira stärker vår geografiska täckning och bolaget passar väl in i Coors tillväxtstrategi. Det är ett välskött familjebolag med hög kundlojalitet och lång historik av kvalitet och lönsamhet. Vi ser verkligen fram emot att välkomna nya kompetenta medarbetare till Coor, kommenterar AnnaCarin Grandin, vd och koncernchef Coor.

– Jag är mycket glad över att Inspira får en ny ägare i Coor, som jag är övertygad om kommer att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på medarbetare och kunder, säger Joakim Markovits, vd och huvudägare i Inspira.

– De senaste årens positiva utveckling gör att Inspira aldrig varit bättre än idag. Vi har nöjda kunder, en stark organisation och en mycket bra ekonomi. Samtidigt står vi inför behov av att utveckla verksamheten för framtiden och vi ser att detta kan göras mycket bättre och snabbare tillsammans med Coor. Våra verksamheter passar väldigt bra ihop. Våra kunder kommer kunna ta del av ett ännu bättre och bredare tjänsteutbud och våra medarbetare kommer få ökande möjligheter att utvecklas. Vi har drivit Inspira i 30 år och det har varit en fantastisk resa. Nu ser vi fram emot att Inspira blir en del av Coor och att tillsammans fortsätta utveckla FM-branschens bästa kund- och medarbetarerbjudande, fortsätter Joakim Markovits, vd och huvudägare i Inspira.

Coors förvärv av Inspira kommer att slutföras efter sedvanlig prövning av konkurrensmyndigheten. Affären förväntas vara klar under fjärde kvartalet 2021.

Vill du veta affären mellan Inspira och Coor?

  • Joakim Markovits – vd Inspira AB / markovits@inspira.se
  • Cissi Meltzer – styrelseordförande Middlepoint AB / cissi.meltzer@middlepoint.se

 


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss