Välj din ort
← Tillbaka

INSPIRA NOMINERADE TILL ÅRETS STÄDFÖRETAG

Inspira är nominerade till priset som Årets Städföretag 2018.

Priset är nytt för året och delas ut av städbranschens parter Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet.

– Vi är mycket stolta över nomineringen till Årets Städföretag. Det känns särskilt bra med tanke på att priset bygger på en gemensam utvärdering av både arbetsgivarorganisationen och fackförbunden. Ett aktivt och kvalitativt personalarbete är en självklarhet för oss på Inspira. Det är grunden till vår framgång, säger Inspiras VD Per Karlsson.

Om priset Årets Städföretag 2018

Priset till årets Städföretag delas den 18 oktober på Stora Städbranschdagen. En jury med företrädare från Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet har enats om vilka som har chans att vinna priset. Företaget ska vara auktoriserat städföretag av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett stort föredöme i branschen.

– Det är viktigt för oss att lyfta fram förebilder. De här företagen blir ambassadörer som visar att branschen är seriös när det gäller såväl personalpolitik som miljöarbete och ekonomiskt ansvarstagande, säger Emma Unevik, ordförande Almega Städföretagen.

– Det är värdefullt att lyfta seriösa företag. För att bli nominerad ska företaget ha kollektivavtal och vara auktoriserat. Det auktorisationsarbete är vi med i, säger Magnus Pettersson, ordförande Fastighetsanställdas Förbund.

– Det är bra med ett partgemensamt pris i branschen. I grunden har vi ett gemensamt intresse av att företagen ska vara seriösa. Det ger tyngd till priset att vi tillsammans tagit fram kriterierna för vinnarföretaget, säger Lars Fischer, gruppchef Kommunal.

Juryn har bedömt följande kriterier:

  • Arbetsmiljöarbetet
  • Miljöarbetet
  • Kvalitet och kompetensutveckling av personalen
  • Företagets ekonomi
  • Fackliga relationer, personalpolitik samt hur arbetsrätten sköts


För mer information kontakta:

Per Karlsson VD, per.karlsson@inspira.se08-505 53 704
Joakim Markovits styrelseordförande, joakim.markovits@inspira.se 08-505 53 708


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss