Välj din ort
← Tillbaka

Inspira utbildar Stockholms Stadsmissions Blixtjobbare!

Igår var första utbildningstillfället för Stockholms Stadsmissions Blixtjobbare. Av Inspiras certifierade arbetsledare får de bland annat lära sig städtekniker och att arbeta ergonomiskt. Stockholms Stadsmissions projekt Blixtjobb syftar till att hjälpa en socialt utsatt grupp människor tillbaka på fötter genom meningsfult arbete.

Stort tack till Vileda, Staples och Nilfisk som i samband med Inspiras utbildning skänker kompletta städvagnar till Blixtjobbarna!

Stockholms Stadsmissions erfarenhet visar att vägen tillbaka till ett värdigt liv oftast går via just arbete och även bostad. Med Blixtjobb inriktar de sig på arbete och vill specifikt nå människor som lever i utsatthet och med missbruksproblematik. Dessa personer är idag inte välkomna på den regulgära arbetsmarknaden, trots att många av dem har kapacitet att utföra lättare arbetsuppgifter.

En del i projektet är externa uppdrag som t.ex. trapp-, bygg- och lokalstädning, fönsterputsning, målning, reklamutdelning, parkarbeten med mera. I Blixtjobb får deltagarna möjlighet att utföra ett externt uppdrag på beställning av företag och få lön utbetalt samma dag. I uppdraget ingår att en arbetsledare från Blixtjobb följer med till arbetsplatsen samt en garanti att alla arbeten kommer att utföras.

– Vi vill tacka Inspira för en inspirerande dag och för en städutbildning som gav energi och kunskap till deltagarna i Blixtjobb. Ett stort tack till sponsorerna Vileda, Staples och Nilfisk för städvagnar och städmaterial. Säger Linda Hallin, Projektledare Blixtjobb

Läs mer om Stockholms Stadsmission på www.stadsmissionen.se


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss