Välj din ort
← Tillbaka

INSPIRA VÄXER I DALARNA MED MORA KOMMUN

Inspira vann upphandlingen av lokalvårdstjänster i Mora Kommun. Uppdraget omfattar daglig städning, golvvård, storstädning och hygienmaterial. Uppdraget beräknas omsätta cirka 32 miljoner kronor under avtalstiden med optionsår.
– Vår målsättning är att tillsammans med Mora Kommun skapa en hållbar skolmiljö för alla elever och lärare. Vi har en stark lokal organisation i Mora och kommer arbeta med svanenmärkta städmetoder, säger Per Karlsson VD på Inspira.

Mora kommuns upphandling av lokalvård för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor var indelad i sex avtalsområden. Inspira tilldelades tre avtalsområden med en total yta på 53 000 kvadratmeter. Avtalet löper från 2019-09-01 till 2021-08-31 med 2+2 optionsår.

LOKAL NÄRVARO OCH MILJÖFOKUS AVGJORDE
Utvärderingen i upphandlingen fokuserade i huvudsak på stark lokal närvaro, miljöarbete och pris. För Inspira innebär uppdraget flera nyrekryteringar och förstärkning av Inspiras organisation i Dalarna.
– Vi stärker vår närvaro i Dalarna vilket kommer öka servicen för alla kunder i området. Det ger oss spännande möjligheter för fortsatt tillväxt och utveckling av vår verksamhet i Dalarna, säger Per Karlsson VD på Inspira.

OM MORA KOMMUN
Mora är en aktiv kommun inom såväl sport som kultur. Bland annat produceras de välkända Dalahästarna här och varje år åker tiotusentals skidåkare Vasaloppet mellan Sälen och Mora. I Mora bor cirka 20 000 personer varav 13 500 bor i tätort inom fem kilometer från centrumkärnan och 6 600 personer bor i Moras byar.

För mer information kontakta:
Charlotte Klärre, Hållbarhetschef charlotte.klarre@inspira.se 08-505 53 723
Per Karlsson VD, per.karlsson@inspira.se 08-505 53 704


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss