Välj din ort

Anna håller gnistan vid liv

Medarbetaren

Anna Erlandsson är en av de medarbetare som har arbetat på Inspira ända sedan företaget bildades. Hon trivs fortfarande utmärkt på jobbet tack vare en flexibel arbetsgivare, ett personligt driv och en meningsfull fritid i skogen.

Året var 1985 när Anna började på Inspiras bevakningsverksamhet som senare har avyttrats. Inledningsvis anställdes Anna som väktare och skyddsvakt. Så småningom blev hon gruppledare och senare arbetsledare. Med tiden började arbetsuppgifterna även utgöras av ekonomi och administration.
– Jag började dryga ut min tjänst med att även arbeta med ekonomi på bevakningssidan. Eftersom Inspira tillhörde samma koncern och hade samma ägare hade de även likadant ekonomisystem. Det gjorde att jag efterhand började arbeta med ekonomi även på Inspira, berättar Anna. Snart skulle Anna få möjligheten att i företagets regi utbilda sig till ekonomiassistent på Folkuniversitet.
– Utbildningen gav mig ökade möjligheter att avancera ytterligare inom företaget. Det var jätteroligt att få omsätta den teori jag hade lärt mig på universitetet till praktik, säger Anna. Idag arbetar Anna som controller på Inspira. Vägen dit har varit lång och kantad av både utmaningar och glädje. Att stanna kvar större delen av sitt yrkesliv inom ett och samma företag ser Anna enbart som något positivt. För Annas del har det dock förutsatt en flexibel arbetsgivare och ett personligt driv.
– Eftersom jag drivs av utveckling och utmaningar, har jag sett till att ta framåtsyftande initiativ. Jag har exempelvis bytt arbetsuppgifter.

Mina hundar är världens bästa kompisar och de är alltid på bra humör.

 

och position flera gånger samt utbildat mig kontinuerligt både internt och externt. Utvecklingen har gjort att jag har trivts oerhört bra på jobbet under alla år. Inspira har gett mig  utrymmet att få utvecklas till den jag vill vara och jag har underbara kollegor här, berättar Anna. En annan nyckel till att Anna har trivts så bra på jobbet är hennes meningsfulla fritid. Det stora intresset sedan 30 år tillbaka är att träna sina hundar i skogen inför fågeljakt. Idag har Anna tre jaktlabradorer som lyssnar till namnen Yalla, Yippie och Yespa.
– Mina hundar är världens bästa kompisar och de är alltid på bra humör. Vi tränar kondition, lydnad och specifika jaktmoment tillsammans. Att vistas i skogen med mina fyrbenta vänner är det absolut bästa jag vet, oavsett vad det är för väder ute. Jag får positiv feedback från hundarna samtidigt som jag får frisk luft och ”rensar huvudet”, förklarar Anna. Under  jaktsäsongen om höstarna brukar Anna bli anlitad som hundförare av olika gods i Stockholmsregionen. Tidigare har hon även deltagit i själva jakten, men numera är det alltså fullt fokus på hundarna. De i sin tur har fullt fokus på änder, fasaner och rapphöns då jaktlaget ger sig ut i skogen.
– Hösten är väldigt intensiv i och med jakten, så jag brukar se till att ha sparat några semesterdagar till dess. Det passar mig utmärkt att komma ut i skogen och kunna fokusera fullt ut på mitt stora intresse, berättar Anna. Med tanke på hur Annas yrkeskarriär har gestaltat sig hittills, undrar nog många om det är Inspira som får tacka av Anna när hon går i pension om så där 12–14 år?
– Haha, det är inte omöjligt! Men vi tar en dag i taget, säger Anna och ler.

Anna tipsar så håller du jobbgnistan vid liv

Vårda dina fritidsintressen
Om du investerar tid i något som du verkligen tycker om, även under intensiva perioder i livet, ger det väldigt mycket energi och motivation tillbaka. Dessutom har många fritidsintressen
en avstressande effekt och främjar hälsan överlag. Det skapar energi och motivation både på jobbet och på fritiden.
Gräv där du står
Om du trivs på din arbetsplats och känner behov av nya utmaningar, börja då med att ta reda på vilka utvecklingsmöjligheter som finns inom ditt företag. Prata öppet om dina funderingar med din chef och dina kollegor om du känner för det – att vilja utvecklas ses högst troligt som någonting positivt.
Så ett frö
Utmana dig själv genom att tänka i nya tankebanor, visualisera dig i nya roller och diskutera tänkbara utvecklingsmöjligheter. När du väl har sått ett tankefrö kan det vara väldigt inspirerande att låta det gro. Tids nog har avståndet mellan dröm och verklighet krympt.
Våga ta steget
Om du har hittat en möjlig väg till utveckling som känns rätt, våga då ta steget. Med all säkerhet skapar förändringen massor av ny energi och tänder din gnista. Aktivera kroppen När du tar hand om din kropp orkar du mer i vardagen. Försök att äta hälsosamt och röra på dig regelbundet. Om du känner dig pigg och stark föder det motivation på flera plan.

 

Andra inlägg som du kanske gillar

MedarbetarenLäs mer
Tillsammans – Maris ledstjärnaHon är en erfaren ledare som drivs av att arbeta med människor i grupp och gillar att stå i händelsernas centrum. Men när det kommer till ledarstil föredrar Mari Tuveson en position mitt bland alla medarbetare, snarare än framför dem. – Vi rör oss tillsammans mot ny … Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Inspiras affärsområdeschefer i heta stolenUnder 2018 har Inspira gjort en organisations­förändring som innebär att Inspira Öst och Väst ­ersätts av affärsområde 1, 2 och 3. Samtidigt ­ändras rollen operativ chef till ­affärsområdeschef. Här svarar de tre ­affärsområdescheferna på ­frågor om både ­arbete och fritid. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
”Medarbetarna är vår största & viktigaste tillgång”Lotta Kemi är Inspiras nya regionchef för Östergötland, Närke och  Södermanland. Hon har arbetat som ledare och chef i servicebranschen i hela sitt liv – och brinner lite extra för att utveckla och motivera sina medarbetare.. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Företagens ansikte utåtInspira erbjuder ett brett urval av tjänsteområden inom arbetsplatsservice. Vi har besökt en kontorsfastighet där Inspira sköter reception och telefonväxel. Och lite till. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Kompetensutveckling – En bra investeringKompetensutveckling för anställda är en bra investering och avgörande för ett företags överlevnad. Det konstaterar Inspiras personalchefer Aira Tapper och Helene Strömbäck. Båda har lång erfarenhet av att vidareutbilda medarbetare. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Att attrahera och rekrytera rätt personerHallå där Lina Westerdahl. Ha en tydlig kravprofil och en spikad tidsplan. Men låt inte magkänslan ta över och undvik annonsfloskler. Det är några goda råd för att lyckas attrahera rätt personer till företaget. Läs mer