Välj din ort

Gränbystaden – Här byggs Uppsalas andra stadskärna

Kundcase

Atrium Ljungberg är i full gång med att utveckla köpcentrumet
i Gränby strax utanför Uppsala till något de kallar för Gränbystaden.
Och en stad är precis vad det ska bli. Här kommer det
att finnas bostäder, sjukvård, handel och kontorsfastigheter.

Det första som slår en besökare är att Gränbystadens galleria är gigantisk. Det andra är att det är väldigt många som är här, mitt på dagen en helt vanlig onsdag – det är liv och rörelse. När vi får en rundvandring av Atrium Ljungbergs marknadsområdeschef Jan Hammarling märks det att han har arbetat här i tio år. Det hälsas till höger och vänster och det utbyts glada tillrop.
– Av de 1 500 personer som jobbar här känner jag nog igen hälften, säger han med ett leende. Jan Hammarling berättar att den 75 000 kvm stora Gränbystaden har 130 hyresgäster – butiker, serveringar och serviceenheter – och de besöks årligen av 9,5 miljoner personer.

– Vi har allt uthyrt och det har vi haft i tio år. Många av våra butiker är ledande i sin bransch, till exempel är ICA Kvantum utnämnda till Sveriges bästa butik inom daglighandel.

Hela utomhusområdet med parkeringen och en stor del av gallerian städas av Inspira. Och som alltid när Inspira är på plats handlar det inte enbart om lokalvård. Värdskap är minst lika viktigt. Det kan Inspira-medarbetarna Cajsa Blomstedt och Youvapo Sa-Ingram intyga.
– Ja, verkligen. Det kommer fram folk hela tiden. De frågar efter var vissa butiker finns och var toaletterna ligger, säger Cajsa.
– Det är bara roligt. Det är kul att jobba ute bland butikerna och träffa människor, säger Youvapo.


Cajsa Blomstedt och Youvapo Sa-Ingram kombinerar lokalvård med värdskap i gallerian.

Från klockan sex på morgonen och fram till klockan 23 ser Cajsa och Youvapo med kollegor till att allt är snyggt och rent. På parkeringen, ute i butikslandskapet och bakom kulisserna. Inspira har en jourtelefon med en passningstjänst som går att ringa om något händer. ”Då är kaffefläcken eller glaskrosset borta på tio minuter, som Jan Hammarling uttrycker det.
– De är snabba och duktiga, berömmer han. Lokalvårdarna är en del av besökarnas upplevelse av oss, helt klart. De hittar överallt, är ständigt närvarande och arbetskläderna har Gränbystads färger med vår logo så att kunderna ser att Inspiras personal tillhör servicen här.

Lokalvårdarna är helt klart en del av besökarnas upplevelse.


Jan Hammarling är mycket nöjd med Inspiras tjänster; ”De är lyhörda för våra önskemål och krav.”

Innan Atrium Ljungberg valde Inspira så provade de med andra städbolag.
– Vi har lång erfarenhet av städupphandlingar och vi har väldigt kompetenta kravställare. Vi valde Inspira eftersom de är rationella, effektiva och har en bra organisation. De är lyhörda för våra önskemål och krav. Jan efterlyser egentligen bara en sak i det framtida samarbetet med Inspira, berättar han. Och det är att Inspira ska skapa nya effektiviseringsmöjligheter.
– Jag skulle vilja att Inspira breddade sitt utbud av Facility Management-tjänster. Det skulle vara bra om de hade möjligheten att erbjuda till exempel bevakning, fastighetsservice och automatisering av vissa städmoment.

Josefine Sundström, arbetsledare, Inspira.

Vilka är utmaningarna med uppdraget i Gränbystaden?
– Att få städningen att flyta friktionsfritt när det är många besökare i gallerian. Samtidigt som vi städar är vi ansiktet utåt och en del av besökarnas upplevelse. Vi möter olika personer, så vi måste vara lyhörda och kunna ställa om beroende på vem vi möter.

Vad är det roligaste med uppdraget?
– Att det är så mycket liv och rörelse i gallerian och att den förändras hela tiden. Och att Atrium Ljungberg alltid är bra att ha att göra med. Vi hittar alltid snabba lösningar tillsammans och jag känner att vi har fullt stöd från dem.

Vilka är framgångsfaktorerna?
– Vi är innovativa och kommer med lösningar på problem. Vi vågar testa nyheter och är alltid först ut med nya saker på marknaden.

Andra inlägg som du kanske gillar

KundcaseLäs mer
Ett hållbart samarbete i ständig utvecklingI mars 2010 gick flyttlasset från Sveavägen till nya fräscha lokaler på Lindhagensgatan och Skandias huvudkontor fick sin nya adress och Inspira fick förtroendet att utföra lokalvården. Några år senare utvecklades samarbetet till att även omfatta Skandias övriga kon … Läs mer
KundcaseLäs mer
Tre har skapat framtidens arbetsplatsSedan starten år 2000 har telekomföretaget Tre växt med en enorm hastighet och är idag pionjärer inom 3G- och 4G-teknik samt mobila tjänster. Under 2018 flyttade huvudkontoret in i en ny fastighet som har optimerats för företagets värderingar och framtida expansion. … Läs mer
KundcaseLäs mer
Välgörenhet lyfte garderobsuppdragetStockholm Live driver Nordens mest besökta  arenor och Inspira har under flera år ansvaret för lokalvården på Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Tele2 Arena. Sedan 2018 har Inspira även tagit över garderobsuppdraget på arenorna, tack vare utvecklandet av en modern l … Läs mer
KundcaseLäs mer
Rehabilitering i världsklassDe utvecklar och driver medicinsk rehabilitering för personer med ryggmärgsskador, ortopediska skador, stroke, multipel skleros och allmän neurologi. Rehab Station Stockholm består av 300 medarbetare som tillsammans arbetar för att ge sina patienter rätt till ett bra liv. Läs mer
KundcaseLäs mer
DeLaval servar en miljon bönderSvenska DeLaval grundades 1883 och är idag en fullserviceleverantör till mjölkbönder och matproducenter världen över. Företagets huvud­kontor ligger i Tumba där även en av företagets fabriker och en testgård ligger. Inspira ansvarar för den ­komplexa städningen som … Läs mer
KundcaseLäs mer
Svanenmärkta städtjänster skapar trivsel på Com Hems huvudkontorPå Com Hems nya huvudkontor i centrala Stockholm har 720 av företagets medarbetare sin hemvist. Att lokalerna är rena och fräscha är inte bara viktigt för medarbetarnas hälsa, utan det bidrar även till ett positivt helhetsintryck hos externa besökare. ServiceCompagn … Läs mer
KundcaseLäs mer
Fokus på första intrycketMed 18 byggvaruhus i Sverige och 150 000 unika artiklar har BAUHAUS blivit en av branschens välkända giganter. Men visste du att rena och fräscha varuhus är en del av framgångskonceptet? Eftersom kundens första intryck sätts i främsta rummet, har städningen blivit e … Läs mer
KundcaseLäs mer
Sveriges största museianläggningNaturhistoriska riksmuseet i Stockholm är Sveriges största museianläggning som besöks av ett par tusen personer varje dag. Att ansvara för museets lokaler med sina unika samlingar är ett flerdimensionellt uppdrag som ställer högra krav på Inspira. Läs mer