Välj din ort

Tillsammans – Maris ledstjärna

Mari Tuvesson
Affärsområdeschef Stockholmsområdet

Medarbetaren

Hon är en erfaren ledare som drivs av att arbeta med människor i grupp och gillar att stå i händelsernas centrum. Men när det kommer till ledarstil föredrar Mari Tuveson en position mitt bland alla medarbetare, snarare än framför dem. – Vi rör oss tillsammans mot nya mål och jag finns med som stöd och bollplank under den resan, menar Inspiras  nytillträdda affärsområdeschef.

Mari Tuveson anställdes på Inspira i september 2018 och tillträdde då tjänsten som affärs områdeschef för Stockholmsområdet. Tidigare har hon haft en rad olika chefsuppdrag inom både restaurang- och arbetsplatsservice-branschen, senast som försäljningschef på Samhall AB. Drivkraften finner hon i kontakten med medarbetarna och det faktum att dagarna som chef ser så olika ut.
– Jag får möjlighet att ena stunden arbeta strategiskt för hela affärsområdet för att i nästa stund sitta och klura på ett kundkontrakt tillsammans med en arbetsledare. Den bredden och det ständiga problemlösandet och beslutsfattandet är det bästa med mitt arbete, liksom den dagliga kontakten med alla fina medarbetare, säger Mari.

Mari har sedan hon började arbeta på Inspira noterat en sak som hon upplever som unik bland medarbetarna, nämligen den utpräglade yrkesstoltheten.
– När vi har regionmöten och går laget runt bland arbetsledarna inleder många med frasen ”Jag är stolt över…”. Det kan vara enskilda lokalvårdare eller ett helt team som åstadkommit något tillsammans. Inspira är ett mångkulturellt företag och jag tror att det bidrar till att jantelagen ibland får stå lite åt sidan här. Kulturen av att våga vara stolt över sitt arbete och sin arbetsinsats är verkligen något jag kommer att bygga vidare på, berättar Mari.

Maris uppfattning är att det viktigaste inom ett företag är att ha nöjda medarbetare och kunder. Att lyckas med den uppgiften blir en språngbräda för framgång.
– Allt börjar med att medarbetarna trivs och en nyckel för att nå dit är att ha duktiga ledare – på alla nivåer i företaget. Våra arbetsledare som är ute i verksamheten hos kunderna är enormt viktiga för oss. Att de ger ett gott bemötande och har rätt kompetens och rätt verktyg för att kunna göra ett bra jobb betyder allt. En styrka inom Inspira är att ledarna ges stor frihet under ansvar och har mandat att agera snabbt om det behövs, menar Mari. För egen del är Mari ytterst noga med att hela tiden uppmärksamma medarbetarna – att se, lyssna, agera och ge feedback. Hon tror också att det är viktigt att bjuda på sig själv.
– Man har mycket att vinna på en avslappnad och trevlig attityd, det ger så mycket tillbaka. Egentligen gäller det för alla medarbetare, inte bara ledarna, säger Mari.

Mari menar att Inspira spelar en viktig roll på marknaden som en ledande aktör inom lokalvårdstjänster, med stort fokus på kvalitet och hållbarhet liksom ny teknik som kontinuerligt sätts på prov och utvärderas. Från sitt strategiska perspektiv kommer hon att rikta fokus mot två saker.
– För det första kan vi bli mer effektiva internt och förbättra oss organisatoriskt; vi behöver hela tiden anpassa vår organisation efter våra kunduppdrag. Vi kommer också att ständigt utveckla våra tjänsteområden för att leverera enligt vår affärsidé – arbetsplatsservice i världsklass. Idag ligger vi verkligen i framkant när det gäller utveckling och innovation inom lokalvård, vilket vi är mycket stolta över, säger Mari och fortsätter:
– Vi växer även inom arbetsplatstjänster som olika typer av bemanning liksom växt- , frukt-, kaffe- och vattenservice. Där ser jag att vi kan växa ännu mer på sikt med större och mer komplexa uppdrag där vi kan höja kundens upplevelser med vårt kompletta arbetsplatserbjudande.
En nyckel till att behålla lugnet i en intensiv vardag är Maris prioriteringslistor som hjälper henne att alltid göra det viktigaste först. Det som inte brinner i knutarna, kan ofta vänta till nästa dag. Det stora lugnet finner hon annars på fjället i Klövsjö, vid släktgården i sin barndoms Jämtland. Där tar hon gärna en tur på längdskidorna eller en promenad tillsammans med familjen och njuter av de mäktiga vidderna. Det kan behövas då och då, eftersom fritiden även kan vara förknippad med en del nervositet emellanåt.
– Sonen är målvakt i Hässelby Kälvesta Hockey Club och dottern spelar i Blackeberg Basket. Det kan vara en riktig pärs att stå bredvid och titta på ibland, säger Mari och ler.

Andra inlägg som du kanske gillar

MedarbetarenLäs mer
Inspiras affärsområdeschefer i heta stolenUnder 2018 har Inspira gjort en organisations­förändring som innebär att Inspira Öst och Väst ­ersätts av affärsområde 1, 2 och 3. Samtidigt ­ändras rollen operativ chef till ­affärsområdeschef. Här svarar de tre ­affärsområdescheferna på ­frågor om både ­arbete och fritid. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
”Medarbetarna är vår största & viktigaste tillgång”Lotta Kemi är Inspiras nya regionchef för Östergötland, Närke och  Södermanland. Hon har arbetat som ledare och chef i servicebranschen i hela sitt liv – och brinner lite extra för att utveckla och motivera sina medarbetare.. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Anna håller gnistan vid livAnna Erlandsson är en av de medarbetare som har arbetat på Inspira ända sedan företaget bildades. Hon trivs fortfarande utmärkt på jobbet tack vare en flexibel arbetsgivare, ett personligt driv och en meningsfull fritid i skogen. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Företagens ansikte utåtInspira erbjuder ett brett urval av tjänsteområden inom arbetsplatsservice. Vi har besökt en kontorsfastighet där Inspira sköter reception och telefonväxel. Och lite till. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Kompetensutveckling – En bra investeringKompetensutveckling för anställda är en bra investering och avgörande för ett företags överlevnad. Det konstaterar Inspiras personalchefer Aira Tapper och Helene Strömbäck. Båda har lång erfarenhet av att vidareutbilda medarbetare. Läs mer
MedarbetarenLäs mer
Att attrahera och rekrytera rätt personerHallå där Lina Westerdahl. Ha en tydlig kravprofil och en spikad tidsplan. Men låt inte magkänslan ta över och undvik annonsfloskler. Det är några goda råd för att lyckas attrahera rätt personer till företaget. Läs mer