Välj din ort

Som kund hos Inspira kan och ska du förvänta dig lite mer. Vårt goda renommé är ingen slump, utan är ett resultat av vår långsiktiga ambition att ständigt bli lite bättre på det vi gör. Låt oss berätta mer om hur det går till.

 

Ett av Sveriges största företag
som erbjuder arbetsplatsservice

Inspira erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av våra kunders verksamhet.

Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Inspira som grundades redan 1984, är idag en av Sveriges största aktörer inom arbetsplatsservice i FM branschen. Inspirakoncernen omsätter cirka 700 mkr och sysselsätter 1500 medarbetare.

Vi finns i hela landet med vår egen organisation och våra samarbetspartners. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet på en ort eller samordnat för flera orter i hela landet. Inspira har lokalkontor i Mora, Falun, Örebro, Västerås, Eskilstuna, Norrköping, Linköping, Uppsala, Norrtälje, Stockholm (HK),

Från 1 december 2021 är Coor Service Management AB ägare till Inspira.

 

Inspiras marknad 2017

En affärsidé som står ut i konkurrensen

Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av kundens verksamhet.

Ett komplett kunderbjudande

Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck.

En del av upplevelsen

Vi utgår alltid från kundens miljö och verksamhet med målsättning att bidra till en positiv och välkomnande helhetsupplevelse som verkligen passar och fungerar alla dagar året runt.

En värdegrund byggd
på fyra hörnstenar

Värdegrunden beskriver vad vi står för och vägleder våra prioriteringar och vår utveckling.

 • Inspiras värdegrund

 • KundnöjdhetKundnöjdhet. Det absolut viktigaste för oss är att ha nöjda kunder. Vårt kundlöfte kallar vi BALANS. Det står för att vi är Branschledande, Ansvar för avtalet, Lätta att ha att göra med, Alltid nåbara, Nytänkande och Stiliga.

 • MedarbetarnöjdhetMedarbetarnöjdhet. Nöjda medarbetare är nyckeln till nöjda kunder. Alla medarbetare ska ha bästa möjliga förutsättningar för att lyckas i företaget. Vi utgår från en grundläggande medarbetarprofil. Vi kallar den för SEGER. Det står för Serviceinriktad, Energisk, Glad, En lojal vän och Representativ.

 • HållbarhetHållbarhet. Vår framtid skapas nu och vi verkar för ett hållbart samhälle och företag. För oss innebär det engagemang för vår omvärld, för miljön, för god hälsa samt att vi driver företaget med god affärsetik och en stabil ekonomi.

 • FörnyelseFörnyelse. Vi utvecklar ständigt vår verksamhet för framtiden. Vår strävan att lära och pröva nytt är grundläggande och genomsyrar hela företaget. Vi driver ett outtröttligt förbättringsarbete som bygger på att hela tiden förstå våra kunders och medarbetares behov, omvandla det till konkreta förslag, genomföra dessa och följa upp att det fungerar i praktiken.

En egen modell som tydliggör
hur vi ska utveckla företaget

Inspira-Modellen beskriver hur vi arbetar och vår inställning till det vi gör.

Modellen är tydligt och konkret definierad och vi har utvecklade verktyg som stödjer detta. Vi arbetar med tjänster som kan vara svåra att särskilja för en uppdragsgivare. Vår värdegrund och Inspira-Modellen är det som konkret gör skillnaden mellan oss och andra aktörer. Inspira-Modellen består av följande delar:

 • InspiraModellen

 • InställningInställning – För en bättre upplevelse. Vi utför inte bara en tjänst. Vi skapar och genomför lösningar som bidrar till att stärka helhetsupplevelsen av kunden. Vi är stolta över det vi gör, men vi nöjer oss inte. Vi söker ständigt nya vägar för att upplevelsen vi bidrar till ska vara aktuell och möta nya förväntningar. Vi drivs av att göra dagen bättre för våra kunder och göra det bättre än andra. För oss är det lika viktigt att nå våra mål som att ha kul på vägen fram till målet. Hos oss har alla samma förutsättningar och vi ser olikheter som möjligheter. Vår inställning och vårt agerande gentemot varandra, våra kunder och omvärlden är skillnaden som gör att vi sticker ut.

 • inspira-modellen-kompetensKompetens – För ett bättre genomförande. Ordning och reda med tydliga processer för hur vi leder och styr vår verksamhet, arbetar med våra kunduppdrag och medarbetare i syfte att skapa värdeadderande kundlösningar som bidrar till en positiv och välkomnande helhetsupplevelse i kundens miljö.

 • LedarskapLedarskap – För bättre motivation.
  Genom ett lyhört, målstyrt och engagerat ledarskap motiverar vi medarbetare och utvecklar kundrelationerna. Vår ledarskapsfilosofi bygger på en organisation där medarbetarna på fältet är de som är avgörande för vår framgång. Det är de som varje dag levererar våra kundlösningar och övriga roller i företaget finns till för att ge dem bästa möjliga förutsättningar.

 • ImageImage – För bättre stil.
  Det ska kännas bra att anlita oss och jobba i vårt företag. Vi är inte rätt företag för personer som bara vill utföra en tjänst eller för kunder som bara prioriterar lägsta pris. Av den enkla anledningen att det inte ger oss möjligheten att göra saker bättre och tänka långsiktigt. Alla som delar denna grundsyn är välkomna till oss. Som kund eller medarbetare och som därigenom vill vara med och påverka vår utveckling och framtid. För att leva som vi lär har vi en tydlig grafisk profil och agerar med en konsekvent och positiv stil som genomsyrar allt vi gör. I våra presentationer, anbud, lokaler, fordon, verktyg och utrustning. Ordning och reda från första mötet med en kund eller medarbetare. Vi förstår vikten av att alltid vara representativa och utstråla positiv energi. I företaget, till varandra, hos våra kunder och till omvärlden.

Så skapar vi mervärden för våra kunder

För att säkerställa att vi ständigt levererar mervärden till våra kunder är hela vår verksamhet byggd på nedanstående modell.

Avgörande är att samtliga processer syftar till att stötta den person som utför den slutgiltiga tjänsten inför kunden. Men med våra insatser siktar vi längre än till att tillfredsställa kunden, vi vill nå ända fram till den som nyttjar kundens lokal, som kundens kund/personal. Den feedback vi får påverkar i sin tur utvecklingen av framtidens Inspira.

De bästa tankarna är de
som leder till handling

Inspira är ett företag som brinner för att hjälpa andra. I vår vardag lägger vi fokus på våra uppdragsgivare, deras lokaler, personal och kunder. Och för att vi ska lyckas med detta arbete krävs en stor omtanke om vår personal.

svanen
Vårt bidrag till miljön

Redan 2004 blev Inspira det första företaget i världen som fick märka sina städtjänster med Svanen. Miljökraven för att få använda Svanenmärkningen är höga och för oss blev märkningen ett verktyg för att utveckla vårt engagemang och ansvarstagande inom miljöområdet.

heart
Människan i fokus

Vi sprider den goda hälsan vidare. På Inspira arbetar vi målmedvetet och på olika sätt med våra medarbetares hälsa, till exempel kring stresshantering, kostråd och rehabiliteringsinsatser. Vi gör hälsoarbetet till en naturlig del av verksamheten och företagskulturen.

earth
Omtanke om vår omvärld

Vårt hjärta slår för de i samhället som har större behov än resurser. Som vänföretag till Stadsmissionen bidrar vi till att hjälpa barnfamiljer i kris, barn och ungdomar på glid, hemlösa kvinnor och ensamma äldre. Genom Inspira Supporting Young Athletes stöttar vi individer och klubbar inom ungdomsidrotten.

Ta del av vår historia

 • 2017 – Inspira etablerar sig i Östergötlands län. Samma år blir Donald Trump USA:s 45:e president och Sverige vinner Hockey-VM.

  2016 – Inspira implementerar affärssystemet Tengella. Samma år lanseras ”PokémonGo” i Sverige och Alicia Vikander får en Oskar för sin roll i ”The Danish Girl”.

   

 • inspira-2015

  2015 – Inspira presenterar stolt nyheten förvärvet av, den tidigare kollegan i ServiceCompagnet, Västmanlands Städ- och Flyttjänst AB. Samma år sätts äntligen fokus på städning i julhandeln då robotdammsugaren utses till årets julklapp.

  2014

  2014 – Inspira firar 30 år, tar fram en ny framåtriktad affärsplan/marknadsplan och förvärvar Mälardalen Entreprenadstäd. Samma år ockuperar Ryssland Krimhalvön och västkusträkan rödlistas av WWF.

  2013

  2013 – Inspira avyttrar bevakningsdelen för att renodla verksamheten samt får utmärkelsen Årets Glansföretag i Clean Bright Awards. Samma år gör spelet Candy Crush Saga världssuccé och hembiträden i Singapore får laglig rätt till en ledig dag per vecka.

   

 • 2012

  2012 – Inspira lanserar 24:7 Supportcenter; kundservice dygnet runt. Och en helt ny webbplats. Samma år går det italienska kryssningsfartyget M/S Costa Concordia på grund och discodrottningen Donna Summer tar sin sista ton.

  2011

  2011 – Inspira presenterar sitt sponsorskap för ungdomsidrott; Inspira Supporting Young Athletes. Samma år får Tranströmer nobelpriset i litteratur och Japan segrar i fotbolls-VM för damer.

  2010

  2010 – Inspira lanserar InspiraNet™ Kundportal – en webbaserad kundportal för enkel och snabb kommunikation. Samma år gifter sig Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

 • 2009

  2009 – Inspira blir vänföretag till Stockholms Stadsmission, och först i branschen med Korpens Hälsodiplomering. Samma år vinner Norges Alexander Rybak Eurovision Song Contest och London drabbas av värsta snöovädret i mannaminne.

  2008

  2008 – Inspira lanserar konceptet Rent och Tryggt® för samordnade städ- och bevakningstjänster. Samma år vinner Barack Obama det amerikanska presidentvalet och Fidel Castro planerar sin avgång.

  2007

  2007 – Inspira blir ett av Sverige tio största städföretag. Samma år firas 300-årsminnet av Carl von Linnés födelse och Göran Persson efterträds av Mona Sahlin.

 • 2006

  2006 – Inspira förvärvar ConClean Företagsservice och etablerar sig i Uppsala och Norrtälje. Samma år bildas Piratpartiet, kungen fyller 60 och Christer Fuglesang blir förste svensk i rymden.

  2005

  2005 – Inspirabolaget Lindingö Säkerhetsservice lanserar e-larm; Sveriges första och enda larmförmedling via Internet. Samma år startar YouTube, World of Warcraft lanseras och Sveriges nationaldag blir helgdag.

  2004

  2004 – Inspira firar 20-årsjubileum och blir världens första Svanenmärkta städföretag. Samma år landar NASA:s Opportunity på planeten Mars och Göran Hägglund efterträder Alf Svensson som partiledare för kristdemokraterna.

 • 2002

  2002 – Inspira genomför EU:s kompetensutvecklingsprojekt ”Växtkraft” för alla anställda. Samma år sänds det sista avsnittet av Rederiet i SVT, Astrid Lindgren går bort och tillverkningen av Chevrolet Camaro upphör i USA.

  2000

  2000 – Inspira förvärvar Järfälla kommuns städverksamhet. Samma år väljs George W Bush till president i USA, Svenska kyrkan skiljs från staten och IT-bubblan spricker efter lång tids oro.

  1999

  1999 – ServiceCompagniet Svenska AB bildas av Inspira tillsammans med andra starka och lokala städföretag runt om i Sverige. Samma år säljs Volvo till Ford och i Stockholm arrangeras Pridefestivalen för första gången.

 • 1998

  1998 – Inspira certifieras enligt ISO9001 och ISO14001. Samma år tar Anja Pärsson sin första världscupseger i slalom, Bill Clinton ställs inför riksrätt och EU beslutar att införa euron som gemensam valuta.

  1994

  1994 – Inspira förvärvar Locum Städ, ett affärsområde inom Locum AB, Stockholms läns landstings fastighetsbolag. Samma år blir Nelson Mandela president, Sverige tar brons i fotbolls-VM och rökning förbjuds i offentliga lokaler.

  1991

  1991 – Inspira förvärvas av Béla Markovits och Joakim Markovits. Samma år inleds operation Desert Storm i Irak, grungebandet Nirvana får sitt genombrott och den första webbplatsen skapas.

 • 1990

  1990 – Lidingö Servicegrupp och Lidingö Säkerhetsservice börjar arbeta under namnet Inspira. Samma år friges Nelson Mandela och Berlinmuren börjar rivas.

  1986

  1986 – Lidingö Servicegrupp och Lidingö Säkerhetsservice köps upp av CarPark AB/Hexagongruppen. Samma år mördas Olof Palme och Björn och Bennys musikal Chess har världspremiär i London.

  1984

  1984 – AGA säljer ett av sina bolag som senare ändrar namn till Lidingö Servicegrupp AB. Dotterföretaget Lidingö Säkerhetsservice bildas. Samma år introducerar Apple sina datorer och bröderna Herrey vinner schlagerfinalen i Luxemburg.

Bolagsfakta

isotek

Kvalitets- och miljöcertifiering ISO9001 och ISO14001

almega-asf-logo184x70

Inspira är auktoriserat serviceföretag via Almega

svanen

Först i världen med Svanenmärkta städtjänster

stadsmissionen

Som huvudpartner till Stadsmissionen stödjer vi den viktiga verksamheten och får kunskap och insikter tillbaka

young-athletes

Genom Inspira Supporting Young Athletes stöttar vi individer och klubbar inom ungdomsidrotten

dot-green-small

Från 1 december 2021 är Coor Service Management AB ägare till Inspira AB

dot-pink-small

1500 medarbetare bidrar till en omsättning på cirka 700 miljoner kronor

dot-grey-small

Städar årligen
230 000 000 kvadratmeter

Ledning & Styrelse

Från 1 december är Inspira en del av Coor. Inspira AB är dotterföretag till Coor Service Management AB:

Ledningsgruppen har det löpande ansvaret för utveckling, ledning och styrning i enlighet med företagets affärsplan och övergripande mål. Ledningsgruppen består av företagets VD, kundområdeschefer, ekonomichef, chef Affärsutveckling, chef Affärsstöd, och personalchef. Ledningsgruppen har möten varje månad utom i juli.

Vi har tre geografiskt indelade kundområden. Kundområde 1, 2,3 verkar i Stockholms län. Kundområde 4 verkar i Västmanlands län. och kundområde 5 verkar i Uppsala, Örebro, Dalarnas, Södermanlands och Östergötlands län. Till detta har vi samarbetspartners för utförande av tjänster på orter där vi inte finns själva.

Kundområdena har fullt affärsansvar för sina kunder och medarbetare och verkar enligt gemensamma standardiserade arbetssätt som är fastställda i Inspira-Modellen. Kundområdena leds av en kundområdeschef  består av regioner och driftområden som utför våra tjänster. Kundområdena drivs och utvecklas enligt en långsiktig verksamhets- och utvecklingsplan med en tydlig rapportstruktur och operativa mål för tillväxt, kvalitet och lönsamhet.

Ledningsforum

Joakim Markovits Operativ chef

Gunilla är Kundområdeschef. Hon har en lång och bred erfarenhet inom städbranschen. På Inspira har hon arbetat som både arbetsledare och driftchef. Hon har genomfört många av Inspiras framgångsrika uppstarter och uppdrag. Gunilla har arbetat på Inspira sedan 2002.

Gunilla Wellerfors Kundområdeschef Kundområde 1

Finn är Kundområdeschef. Inom Inspira har han bl.a. arbetat som platschef och driftchef på Stockholm Globe Arenas. Han har tidigare även varit driftchef på G4S Cash Solutions och han har lång erfarenhet av bemannings- och servicebranschen. Finn har arbetat på Inspira sedan 2011.

Finn Zettersten Kundområdeschef Kundområde 2

Tanja är Kundområdeschef Hon har en lång och bred erfarenhet inom branschen. På Inspira har hon arbetat som både arbetsledare och driftchef. Hon har genomfört många av Inspiras framgångsrika uppstarter och uppdrag. Tanja har arbetat på Inspira sedan 2012.

Tanja Mijajlovic Kundområdeschef Kundområde 3

Maria är Kundområdeschef sedan oktober 2018 och leder kundområde 4 som omfattar Västmanland. Maria började i företaget 1983 och var under många år försäljningschef på Västmanlands Städ- och Flyttjänst AB som förvärvades av Inspira januari 2016.

Maria Thörn Kundområdeschef Kundområde 4

Björn är Kundområdeschef för kundområde 5 som omfattar vår verksamhet i Dalarna, Uppsala, Norrtälje, Södermanland, Närke och Östergötland. Björn började på Inspira 2015 som Regionchef. Innan dess har han arbetat som företagsledare inom både detaljhandeln, hotell och restaurang.

Björn Jönsson Kundområdeschef Kundområde 5
Annika Jansen Chef Affärsutveckling

Charlotte är senior affärsutvecklare. Hon började på Inspira 2004 och har arbetat i olika roller inom försäljning, hållbarhet och varit en avgörande person för företagets tillväxt med många framgångsrika affärer på sin meritlista.

Charlotte Klärre Senior Affärsutvecklare

Samy Khraisat är Chef Pris och Anbud sedan oktober 2020. Han började på Inspira 2017. Samy har mångårig erfarenhet av kalkyl, prissättning och metodutveckling från bland annat ISS, COOR och Alliance Plus.

Samy Khraisat Chef Pris och Anbud

Aira är personalchef sedan 2015. Har jobbat på Inspira sedan 2000 i olika roller som gruppledare, arbetsledare och regionchef. Före Inspira arbetade hon med lokalvård inom Järfälla kommun som förvärvades av Inspira 2000.

Aira Tapper Personalchef

Mari började på Inspira september 2018 som affärsområdeschef. Från oktober 2020 är hon chef Affärsstöd. Hon har lång erfarenhet från FM branschen i ledande befattningar. Bland annat på ISS och Samhall där hon var försäljningschef för nationella affärer.

Mari Tuveson Chef Affärsstöd

Maria är ekonomichef och började i företaget i maj 2018. Maria har lång erfarenhet av ekonomi- och redovisningsarbete från ISS och Svensk Filmindustri.

Maria Karlström Ekonomichef

Ägare och styrelse

VD från 1 december 2021. Även Affärsenhetschef Lokalvård&Restaurang på Coor Sverige.

Charlotte Almberg VD

Ordförande från 1 december 2021. Även Vd för Coors verksamhet i Sverige

Magnus Wikström Styrelseordförande