Välj din ort
← Tillbaka

ServiceCompagniet vinner rikstäckande upphandling med ÖoB

ServiceCompagniet har efter en omfattande upphandling fått förtroendet att sköta städningen inom ÖoB i hela landet. Avtalet har tecknats på tre år, omfattar 98 varuhus och blir ett av de största uppdragen för ServiceCompagniet. ServiceCompagniet startade den 1 mars upp städningen på 14 varuhus och innan den 1 september i år kommer samtliga 98 varuhus att vara igång och hållas rena av ServiceCompagniet.

Inspira kommer att utföra städningen på 19 av dessa varuhus.

– Vi har givetvis dragit nytta av den kunskap och erfarenhet vi har från tidigare uppdrag som varit komplexa utifrån omfattning och geografisk spridning, säger Annika Jansen, Chef Nationella Affärer inom ServiceCompagniet. Våra arbetssätt med att skapa enhetlighet och tydlighet i leveransen är viktiga när vi syr ihop lösningar till kundföretag som har en så stor geografisk spridning som ÖoB har. Vår övergripande samordning och helhetskoll på uppdraget i kombination med att våra utförare är entreprenörer med stark lokal förankring är en kombination som passar ÖoB, som själva är ett familjeägt företag som nått sina framgångar bland annat genom sin starka entreprenörsanda.

– Att valet föll på ServiceCompagniet beror på att de uppfyllde alla de kriterier vi ställt på en framtida samarbetspartner. De presenterade den bästa lösningen utifrån både kostnad och kvalitet och visade professionalism och högt engagemang för ÖoB och våra specifika behov inom området lokalvård, säger Peter Janefjord, affärsutvecklare inom ÖoB och ansvarig för upphandlingen. För oss har det varit viktigt att hitta en partner som har resurser att hantera vår geografi och som kan erbjuda enhetlighet, effektiv samordning och en affärslösning som passar alla varuhus, oavsett storlek, geografisk placering och behov.

ÖoB är idag ett av Sveriges ledande lågprisföretag och har funnits på marknaden i över 40 år, bl. a under namnet FFV-Överskott.
ÖoB:s sortiment innehåller cirka 10 000 olika artikelvarianter med tonvikt på hälsa & skönhet, tvätt & städ, verktyg, maskiner, hemelektronik, färg, husgeråd, kläder, skor, fritid, trädgård, husdjur, media, hemtextil, mat, dryck och godis. Målsättningen är att alltid ha marknadens lägsta pris. Idag har ÖoB 98 varuhus runt om i landet som omsätter totalt cirka 3,8 miljarder kronor. Fler etableringar planeras. ÖoB:s expansion sker i en balanserad takt på en stabil ekonomisk grund. ÖoB sysselsätter cirka 1650 personer och ingår i Runsvengruppen AB.

Läs mer på www.öob.se

Om ServiceCompagniet:

ServiceCompagniet erbjuder rikstäckande lokalvårdslösningar genom delägarbolagen som är några av städbranschens ledande aktörer. Delägarbolagen är Norrlands Miljövård AB, Inspira AB, Västmanlands Städ- och Flyttjänst AB, Skaraborgs Städ AB och Sesab Service AB. Gemensamt sysselsätter vi ca 2500 medarbetare.


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss