Välj din ort
← Tillbaka

Högt ställda krav på hållbarhet från båda parter – SOS Alarm och Inspira har tecknat ett nationellt ramavtal


Sedan i början på november 2020 har Inspira levererat FM-servicetjänster till SOS Alarm. Ett nationellt uppdrag som idag omfattar 11 kontor från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

1 november 2020 startade samarbetet mellan SOS Alarm och Inspira. De första uppdragen drog i gång i samband med detta och ett flertal har startat löpande under våren 2021. Det nationella ramavtalet omfattar FM-servicetjänster såsom lokalvård, fönsterputs, frukt, kaffe, växter, bemanningstjänster mm.

Vi är glada och stolta över det förtroende som SOS Alarm visar oss och ser fram emot ett långt och givande samarbete. Det är ett spännande och viktigt uppdrag, säger Maria Westling, kundansvarig.

Hållbarhet är en utav SOS Alarms viktigaste grundstenar, något som ska genomsyra hela affärsplaneringsprocessen. Beträffande upphandling av lokalvård ställs tydliga krav om att bolaget ska vara miljöcertifierat med exempelvis Svanen. Vi på Inspira är stolta att få ta oss an uppdrag med hållbarhet och Svanen som hygienfaktorer hos kunden. Det ger bra förutsättningar för framtiden och utvecklingen hos kunden om det finns en tydlig samsyn runt hållbarhet.

Om SOS Alarm: SOS Alarm har på uppdrag av svenska staten ansvaret för nödnumret 112 och har därmed en central roll i Sveriges krisberedskap. Läs mer om SOS Alarm och deras hållbarhetsarbete här: https://www.sosalarm.se/om-oss/hallbarhet/.


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss