Välj din ort
← Tillbaka

Vi har antagit tjänstebilsutmaningen – Stort och viktigt steg mot en hållbar fordonsflotta hos Inspira


Inspira har beställt 21 elbilar av modellen Renault Kangoo Z.E. Ett stort och viktigt steg mot målsättningen att inom tre år ha en helt elektrifierad fordonsflotta.

Inspira har under en längre period planerat för förflyttning mot en hållbar och elektrifierad fordonsflotta. Nu har äntligen startskottet gått och den första beställningen är gjord i samråd med vår leverantör Bilia.

Att implementera elbilar i organisationen ställer höga krav på att bilarnas räckvidd lever upp till vår verksamhets krav. Ett test genomfördes i vår verksamhet i Västerås för att säkerställa prestandan och tillförlitligheten hos bilarna. Efter en lyckad testperiod med positiva resultat rådde det inga tvivel om att nästa steg är att fortsätta implementeringen i resten av organisationen. Efter goda dialoger med våra fastighetsägare gällande laddningsstationer och logistik, har vi nu nått konsensus med intresse och vilja från alla parter.

I fas ett byts 21 bilar ut på våra lokala kontor runt om i landet, dessa bilar planeras vara i drift under november och december 2021. Efter sommaren är planen att lägga ytterligare en beställning på cirka 10 bilar. Målsättningen är att resterande delen av fordonsflottan ska vara utbytt och elektrifierad inom tre år.

Som ett extra steg i vår resa mot en hållbar fordonsflotta, har vi anmält oss till Fossilfritt Sveriges initiativ ”Tjänstebilsutmaningen”. Tillsammans ställer vi om Sveriges fordonsflotta!

Om Tjänstebilsutmaningen: Tjänstebilsutmaningen är ett initiativ från Fossilfritt Sverige som går ut på att företag och organisationer enbart köper eller leasar miljöbilar, det vill säga elbilar (inkl. vätgas), laddhybrider eller biogasbilar. Läs mer här: https://fossilfrittsverige.se/utmaningar/tjanstebilsutmaningen/

För mer information kontakta:
Maria Karlström – Ekonomichef / maria.karlstrom@inspira.se


Om Inspira : Vi erbjuder arbetsplatsservice i världsklass för att stärka helhetsupplevelsen av din verksamhet. Vi har ett komplett kunderbjudande inom arbetsplatsservice genom våra tjänsteområden facility management (FM), lokalvård, bemanning, kontorsmaterial, växtinredning, mat & dryck. Vi skapar en lösning som passar din verksamhet lokalt eller samordnat i hela landet. Inspira har funnits sedan 1984, omsätter 500 mkr och sysselsätter 1400 medarbetare. Vi verkar utifrån vår värdegrund som bygger på kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, hållbarhet och förnyelse. Läs mer om oss